• Посилання скопійовано

Оподаткування доходів від депозитів повинно відбуватись за ставкою 20% - ДФС

ДФСУ повідомила, що оподаткування пасивних доходів, в тому числі доходів від депозитів, повинне відбуватись за ставкою 20%

Оподаткування доходів від депозитів повинно відбуватись за ставкою 20% - ДФС

Оподаткування пасивних доходів, в тому числі доходів від депозитів, повинне відбуватись за ставкою 20%. Про це Державна фіскальна служба України (ДФСУ) повідомила у листі-відповіді на адресу Незалежної асоціації банків України (НАБУ) з приводу існуючих у законодавстві неузгодженостей.

Нагадаємо, у січні п.р. НАБУ просила усунути законодавчу колізію щодо ставки оподаткування доходів фізичних осіб від розміщених у банках депозитів.

Асоціація звернула увагу на те, що відповідно до пп.167.5.1 Закону №71-VІІІ від 28 грудня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України», ставка оподаткування пасивних доходів фізосіб встановлене на рівні 20%.

Натомість, відповідно до пп.170.4.1 та абзацу першого п.167.1 Податкового кодексу України, ставка цього податку становить 15%.

«Що стосується посилання в підпункті 170.4.1 пункту 170.4 статті 170 Кодексу, то найближчим часом до Кодексу буде внесено технічну правку в частині посилання на підпункт 167.5.1 пункту 167.5 статті 167 Кодексу для визначення ставки податку», - говориться у листі ДФСУ.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»