• Посилання скопійовано

Вартість подарунків, що не перевищує 609 грн, військовим збором не обкладається

Це також стосується пенсій, розмір яких не перевищує 3654 грн і профспілкових виплат, що не перевищують 1710 грн на рік

Вартість подарунків, що не перевищує 609 грн, військовим збором не обкладається

ДФСУ у листі від 13.03.2015 р. № 5346/6/99-99-17-03-03-15 зробила висновок, що оскільки до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку у 2015 році не включається сума пенсії, у розмірі 3654 грн. (1218 гривень х 3), вартість дарунків, яка не перевищує розмір 609 грн., та сума виплат, що здійснюються за рішенням професійної спілки на користь члена такої професійної спілки, яка не перевищує розмір 1710 грн., то сума таких доходів не є об'єктом оподаткування військовим збором.

Разом з цим, якщо такі суми  перевищують у 2015 році зазначені розміри, то частини таких перевищень включаються до загального місячного (річною) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковуються військовим збором за ставкою 1,5 %.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»