• Посилання скопійовано

Чи відмінять військовий збір при купівлі валюти?

Верховній Раді пропонують прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору

Чи відмінять військовий збір при купівлі валюти?

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору.

Законопроектом №2436 пропонується скасувати оподаткування військовим збором операції з купівлі-продажу фізичними особами іноземної валюти, виключивши з підпункту 1.7 пункт 16-1 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України цифри та знаки "165.1.51".

Під час обговорення члени Комітету підтримали законопроект та зазначили, що запровадження Законом №211-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України" з 13.03.15 р. оподаткування військовим збором операцій з валютними цінностями, зазначеними у підпункті 165.1.51 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України, виявилося помилковим, оскільки при обміні однієї валютної цінності на іншу (іноземної валюти на національну) відбувається еквівалентний обмін і доходу у фізичної особи не виникає. Натомість, існуюча редакція підпункту 1.7 пункт 16-1 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України визнає всю вартість еквівалентного обміну як об'єкт для справляння військового збору.

Також було зазначено, що існування чинної норми Кодексу щодо справляння військового збору з обміну валюти спричиняє негативний вплив на ринок операцій з іноземною валютою та призводить до поглиблення дестабілізації фінансового ринку України. Така ситуація потребує негайного виправлення.

В цьому зв'язку народні депутати зазначили, що законопроект потребує невідкладного розгляду Верховною Радою України.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»