• Посилання скопійовано

Розмір податкової соціальної пільги не змінюється, - ДФС

Податківці повідомили, що зміна прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати не впливає на граничний розмір доходу, при якому застосовуються податкові соціальні пільги, та на розмір цих пільг

Розмір податкової соціальної пільги не змінюється, - ДФС

ГУ ДФС у Запорізькій області зауважує, що податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Враховуючи це, граничний розмір доходу у вигляді заробітної плати, що дає право на одержання податкових соціальних пільг розраховується з показника прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня 2015 року та становить 1710 грн на місяць.

Зміна прожиткового мінімуму протягом року не впливає на граничний розмір доходу при якому застосовуються податкові соціальні пільги.

Також залишаються у раніше встановленому розмірі податкові соціальні пільги:

Переглянути розміри ПСП можна в довіднику на ДК-порталі >>>

Докладніше про те, на що вплинули (чи не вплинули) зміни в розмірах мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму з 1 вересня 2015 р. читайте тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»