• Посилання скопійовано

Учасники АТО мають право лише на звичайну податкову соціальну пільгу

Особи, які мають статус учасників бойових дій, які брали участь в АТО, не є пільговою категорією платників, що мають право на збільшений розмір податкової соцпільги

Учасники АТО мають право лише на звичайну податкову соціальну пільгу

У листі від 04.09.2015 р. №8397/В/99-99-17-03-03-15 податківці роз'яснили, що особи, які мають статус учасників бойових дій, які брали участь в АТО, не є пільговою категорією платників, що мають право на збільшений розмір податкової соціальної пільги. Однак такі платники мають право на застосування податкової соціальної пільги у звичайному розмірі, як будь-який платник податку.

На підвищений розмір ПСП мають право платники податку, які є учасниками бойових дій:

  • на території інших країн у період після Другої світової війни -  у розмірі 150 %;
  • під час Другої світової війни або особами, яка у той час працювала в тилу, та інвалідом І і ІІ групи, з числа учасників бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни - у розмірі 200%.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»