• Посилання скопійовано

Реалізація заставного майна ломбардом: що з ПДФО?

Податківці надали визначення об'єкта обкладення ПДФО у разі реалізації заставного майна ломбардом, а також порядок оподаткування операцій з продажу такого майна за кордон

Реалізація заставного майна ломбардом: що з ПДФО?

Налоговики в письме от 20.10.2015 г. № 22128/6/99-99-17-03-03-14 отметили, что основная сумма кредита, полученного налогоплательщиком от ломбарда, не включается в его общий месячный (годовой) налогооблагаемый доход только в течение срока действия договора.

Вместе с тем, в случае невозврата денежных средств в виде финансового кредита в срок, установленный договором, сумма такого кредита включается в налогооблагаемый доход и облагается на общих основаниях. При этом доходом налогоплательщика является также сумма разницы, рассчитанная и возвращенная плательщику согласно ст. 25 Закона Украины «О залоге».

Кроме того, фискалы отметили, что налоговые обязательства по налогу на прибыль определяются, исходя из бухгалтерского финансового результата, откорректированного на разницы, сформированные в соответствии с положениями НКУ.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»