• Посилання скопійовано

Студенти-контрактники, які працюють, мають право на податкову соцпільгу

Оскільки студент, який навчається на котнтрактній основі, не отримує стипендії з бюджету, він маєте право на податкову соціальну пільгу у розмірі 913,50 гривень

Студенти-контрактники, які працюють, мають право на податкову соцпільгу

ДФСУ у листі від 20.10.2015 р. № 9758/К/99-99-17-03-03-14 роз'яснила, що зарплата фізичної особи – студентки, яка одночасно навчається у вищому навчальному закладі на контрактній формі, оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Крім того, платник податку, який є студентом, має право на податкову соціальну пільгу у розмірі, що дорівнює 150 % суми пільги, визначеної пп. 169.1.1 ПКУ (у 2015 році – 913,50 грн).

Як відомо, пільгу не можна було б застосувати, якби одночасно з зарплатою платник податку отримував ще доходи у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад'юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету.

Оскільки студент, який навчається на котнтрактній основі, не отримує стипендії з бюджету, він маєте право на податкову соціальну пільгу у розмірі 913,50 гривень, за умови дотримання усіх інших вимог ст. 169 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»