• Посилання скопійовано

ДФС про нюанси оподаткування призів

Якщо приз отримано в результаті розіграшу безкоштовно, то його вартість визначається за звичайною ціною і оподатковується податковим агентом за ставкою 30%

ДФС про нюанси оподаткування призів

Податківці у листі від 30.10.2015 р. № 24385/10/28-10-06-11 роз'яснили: якщо приз отримується в результаті розіграшу платником податку безкоштовно, то його вартість визначається за звичайною ціною та включається до складу загального місячного (річного) оподаткованого доходу і оподатковується податковим агентом за ставкою 30%.

Якщо за результатами розіграшу є право придбання речі за 1 грн, то це вважається персоніфікованою (індивідуальною) знижкою з ціни товару та сума такої знижки підлягає оподаткування як додаткове благо за ставками 15 % та/або 20 %.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»