• Посилання скопійовано

Оформляємо податкову накладну правильно

Що таке «заголовна частина» податкової накладної? Цей термін вживається в останньому абзаці п. 2 Порядку №1379. Чи вважатиметься заповненою з порушеннями податкова накладна, якщо показники заголовної частини вирівняно не по правому полю? Чи обов’язково податкова накладна має бути оформлена в «альбомному» форматі?

Заголовна частина податкової накладної — це та її частина, в якій містяться відомості про покупця і продавця, дата її виписування та порядковий номер, тобто частина перед таблицею, в якій зазначаються показники поставки (номенклатура товарів, кількість, ціна товару та обсяги постачання тощо).

Вирівнювання показників заголовної частини податкової накладної по правому полю не є самостійною ознакою для визнання такої податкової накладної недійсною чи заповненою з порушенням. Вирівнювання показників по правому полю запропоновано насамперед для цифрових показників (індивідуальні податкові номери продавця та покупця, номери свідоцтв) з метою уникнення помилок при їх заповненні.

Наказом Мінфіну України від 01.11.2011 р. №1379 «Про затвердження форми податкової накладної та порядку заповнення податкової накладної» не затверджено ні формату, ні розмірів податкової накладної (для порівняння: наказом Мінфіну України від 25.11.2011 р. №1492 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» встановлено формат декларації з ПДВ (п. 4 розділу III Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ)), тож вимога щодо оформлення податкової накладної виключно в «альбомному» форматі є безпідставною.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»