• Посилання скопійовано

ПДВ при постачанні сільгосппродукції

Що є об’єктом обкладення ПДВ при здійсненні платником податку операцій з постачання сільгосппродукції та продуктів її переробки особам, які не зареєстровані як платники ПДВ, у разі якщо така продукція раніше придбавалася таким платником у населення та/або в осіб, які не є платниками цього податку?

Відповідно до п. 189.12 ст. 189 р. V ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями, у разі коли платник податку здійснює операції з постачання особам, які не зареєстровані як платники податку, сільгосппродукції та продуктів її переробки, раніше придбаних (заготовлених) таким платником податку у фізосіб, які не є платниками цього податку, об’єктом оподаткування є торгова націнка (надбавка), встановлена таким платником податку. Для застосування зазначеного порядку оподаткування потрібно, щоб виконувалися такі умови:

— продукція або продукти її переробки мають класифікуватися як сільськогосподарські;

— продукція та продукти її переробки реалізуються у тому вигляді, в якому їх було придбано, тобто проведення технологічних процесів, пов’язаних з її обробкою, доробкою, переробкою тощо, не повинно бути;

— придбання продукції та продуктів її переробки здійснено лише у фізосіб, які не є платниками ПДВ;

— продаж здійснюється виключно неплатникам ПДВ.

Таким чином, об’єктом обкладення ПДВ у платника податку буде встановлена ним торговельна націнка. При цьому податковий кредит не визначається.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»