• Посилання скопійовано

Заповнення заяви №1-ПДВ за добровільної реєстрації

В яких полях розділу 17 Реєстраційної заяви платника ПДВ за формою №1-ПДВ робити позначки у разі переходу на спрощену систему оподаткування (ставка 3% з ПДВ) за умови добровільної реєстрації платником ПДВ?

Оскільки обрання особою однієї з нових причин реєстрації платником ПДВ передбачає дотримання нею вимог статті 181 (щодо обов’язкової реєстрації) або 182 (щодо добровільної реєстрації) розділу V ПКУ, то при заповненні розділу 17 реєстраційної заяви платника ПДВ за ф. №1-ПДВ особа повинна проставити дві відмітки: одну відмітку, що пов’язана із застосуванням (відмовою від застосування) спрощеної системи оподаткування і зазначається в останньому рядку розділу 17 заяви (із зазначенням пункту, статті ПКУ), та другу відмітку, що відповідає статті 181 або 182 ПКУ та стосується відповідно умов обов’язкової або добровільної реєстрації.

У разі обрання особою причини реєстрації, що пов’язана зі зміною ставки єдиного податку у розмірі 5 відсотків на ставку у розмірі 3 відсотків, у реєстраційній заяві проставляється лише одна відмітка.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»