• Посилання скопійовано

Обкладення ПДВ операцій з ввезення (імпорту) ОЗ за умовами договору фінлізингу з нерезидентом

Згідно з пп. «в» пп. 185.1 ст. 185 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями об’єктом обкладення ПДВ є операції платників податку з ввезення товарів (супутніх послуг) на митну територію України в митному режимі імпорту або реімпорту.

Відповідно до пп. «г» п. 198.1 ст. 198 ПКУ право на віднесення сум податку до податкового кредиту виникає у разі здійснення операцій з ввезення необоротних активів на митну територію України за договорами оперативного та фінансового лізингу.

Пунктом 198.2 ст. 198 ПКУ визначено, що для операцій із ввезення на митну територію України товарів датою виникнення права на віднесення сум податку до податкового кредиту є дата сплати (нарахування) податку за податковими зобов’язаннями згідно з п. 187.8 ст. 187 ПКУ.

Згідно з пп. 196.1.2 ст. 196 не є об’єктом обкладення ПДВ нарахування та сплата процентів або комісії у складі орендного (лізингового) платежу у межах договору фінансового лізингу.

Тобто операції з ввезення (імпорту) основних засобів за умовами договору фінансового лізингу з нерезидентом є об’єктом обкладення ПДВ. Платник податку має право на віднесення сум податку, що сплачені ним до бюджету при розмитненні таких основних засобів, до податкового кредиту.

Нарахування та сплата процентів або комісії у складі орендного (лізингового) платежу у межах договору фінансового лізингу з нерезидентом не є об’єктом обкладення ПДВ.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»