• Посилання скопійовано

Новозареєстрований платник ПДВ перший рік не має права на бюджетне відшкодування

Чи має право підприємство на отримання бюджетного відшкодування у разі реєстрації платником ПДВ менше ніж 12 календарних місяців?

Відповідно до п. 200.5 ст. 200 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 не мають права на отримання бюджетного відшкодування особи, які:

— зареєстровані платниками ПДВ менш ніж за 12 календарних місяців до місяця, за наслідками якого подається заява на бюджетне відшкодування (крім нарахування податкового кредиту внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів);

— мали обсяги оподатковуваних операцій за останні 12 календарних місяців менші, ніж заявлена сума бюджетного відшкодування (крім нарахування податкового кредиту внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів).

Таким чином, особи, які зареєстровані платниками ПДВ менш ніж 12 календарних місяців, до місяця, за наслідками якого подається заява на бюджетне відшкодування, не мають права на отримання бюджетного відшкодування.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»