• Посилання скопійовано

Зведена податкова накладна - зазначаємо дату відвантаження

Чи необхідно у зведеній податковій накладній зазначати поряд з кожним видом номенклатури товарів/послуг дату їх відвантаження?

Згідно з п. 15 Порядку №1379 у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер при постійних зв'язках із покупцем, покупцю може бути виписана зведена податкова накладна виходячи із визначеної у договорі періодичності оплати поставлених товарів/послуг (один раз на п'ять днів; один раз на десять днів тощо), але не рідше одного разу на місяць і не пізніше останнього дня місяця. При цьому до зведеної податкової накладної обов'язково додається реєстр товаротранспортних накладних чи інших відповідних супровідних документів, згідно з якими здійснено постачання товарів/послуг.
Відповідно до п. 12 Порядку №1379 до розділу I податкової накладної вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, зокрема:
у графу 2 -- дата виникнення податкового зобов'язання у продавця, тобто здійснення будь-якої з подій, що сталася раніше, відповідно до вимог п. 187.1 ст. 187 Податкового кодексу;
у графу 3 -- номенклатура товарів/послуг продавця.
Оскільки зведена податкова накладна виписується виходячи з визначеної у договорі періодичності оплати поставленої продукції, але не рідше одного разу на місяць і не пізніше останнього дня місяця, та до зведеної податкової накладної обов'язково додається реєстр товаротранспортних накладних чи інших відповідних супроводжувальних документів, згідно з якими здійснено постачання товарів/послуг, то при здійсненні безперервного або ритмічного характеру постачання товарів/послуг у графі 3 зведеної податкової накладної зазначається номенклатура поставлених товарів/послуг, а у графі 2 поряд з кожним видом номенклатури зазначається дата виписки податкової накладної.

«Вісник податкової служби України» 01.06.2012, №21

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»