• Посилання скопійовано

Документи, які подаються при реєстрації платником ПДВ разом із формою №1-ПДВ

Перелік документів необхідних для ПДВ-реєстрації визначено Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість

Відповідно до п.183.1 ст.183 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) та п.3.5 р. ІІІ Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.11.11 №1394, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.11.11 за №1369/20107 (далі - Положення №1394), будь-яка особа, що підлягає обов'язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платника ПДВ, подає до податкового органу за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву платника ПДВ за ф. №1-ПДВ.
Згідно з п.183.7 ст.183 ПКУ та пп.3.5.1 п.3.5 р.ІІІ Положення №1394 заява про реєстрацію особи як платника податку за ф. №1-ПДВ подається особисто такою фізичною особою або безпосередньо керівником або представником юридичної особи - платника (в обох випадках з документальним підтвердженням особи та повноважень) до органу державної податкової служби за місцезнаходженням (місцем проживання) особи.
У заяві зазначаються підстави для реєстрації особи як платника податку. Для підтвердження відомостей, зазначених у заяві за ф. №1-ПДВ, у тому числі відомостей, які стосуються фінансово-господарської діяльності особи, податковий орган може звернутись до такої особи із письмовим запитом про надання відповідної інформації та копій необхідних документів відповідно до пп.20.1.6 п.20.1 ст.20 та п.73.3 ст.73 ПКУ. Орган державної податкової служби при розгляді заяви та прийнятті рішення про реєстрацію особи як платника податку на додану вартість з метою підтвердження відомостей, наведених у заяві, також звертає увагу на показники податкової звітності та розрахунків стосовно інших податків, які подавались такою особою.
Відповідно до р. IV Положення №1394 реєстраційна заява за ф. №1-ПДВ з позначкою "Перереєстрація" подається платником податку у разі виникнення змін у даних платника ПДВ, які стосуються коду ЄДРПОУ, податкового номера, який надається податковими органами, та/або найменування (прізвища, імені, по батькові), та/або місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, для проведення перереєстрації платника ПДВ та заміни свідоцтва. До такої заяви мають бути додані свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ та всі засвідчені його копії.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»