• Посилання скопійовано

Як реєструватися платником ПДВ

Рішення про реєстрацію платником ПДВ приймається на підставі реєстраційної заяви і первинних документів

Про це повідомили в управлінні взаємодії із засобами масової інформації і громадськістю Державної податкової служби (ДПС) в Одеській області. У повідомленні податкової зазначено, що коли особа, яка не є платником ПДВ у зв'язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій не перевищують 300 000 грн, вважає за доцільне добровільно реєструватися як платник ПДВ, така реєстрація здійснюється за його заявою.
ДПС вказує, що не є обов'язковими для заповнення рядки розділу 7 реєстраційної заяви платника ПДВ за формою №1-НДС щодо обсягу постачання товарів/послуг іншим платникам ПДВ, а також розділи 8 і 9 заяви щодо даних про статутний капітал (балансову вартість активів) особи. Це пов'язано з тим, що попередні норми Податкового кодексу України (ПКУ), що передбачають добровільну реєстрацію платником ПДВ за наявності в особи обсягів постачання товарів/послуг іншим платникам ПДВ за останні 12 місяців, не менших від 50% загального обсягу постачання, або за наявності статутного капіталу, що перевищує 300 000 грн, вилучено.
«Виходячи з вимог ПКУ рішення про реєстрацію платника ПДВ приймається за наслідками розгляду реєстраційної заяви і документів, що підтверджують постачання товарів/послуг, та у разі відповідності до вимог, визначених для обов'язкової і добровільної реєстрації особи — платника ПДВ», — зазначають у податковій.
Термін реєстрації (перереєстрації) платників ПДВ зменшено з 10 до 5 робочих днів.

Джерело: UBR

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»