• Посилання скопійовано

Номер свідоцтва платника ПДВ дозволили не зазначати в податковій накладній та декларації

З 1 січня 2014 року податківці дозволили платникам ПДВ не зазначати номер Свідоцтва у декларації з ПДВ та додатках до неї, податковій накладній та деяких інших документах, форми яких передбачали зазначення цього реквізиту

Номер свідоцтва платника ПДВ дозволили не зазначати в податковій накладній та декларації

У листі від 17.01.2014 р. №1094/7/99-99-19-04-02-17 Міндоходів нагадує, що Законом №657 скасовано свідоцтво про реєстрацію платником ПДВ та надано право платникам цього податку за їх запитом отримувати витяги з реєстру в органах Міндоходів.

Оскільки отримання витягів не є обов’язковим, органи Міндоходів не мають підстав вимагати їх у платника. Підтвердженням факту реєстрації  в такому випадку буде наявність інформації про реєстрацію на офіційному веб-сайті Міндоходів, яка оновлюється щоденно.

У зв’язку з цим з 1 січня 2014 року платники ПДВ до внесення змін до відповідних форм документів не зазначають номер Свідоцтва у:

 - декларації з податку на додану вартість та додатках до неї;

 - уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

 - реєстрі виданих та отриманих податкових накладних;

 - податковій накладній, яка складається при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг;

 - інших документах, форми яких передбачали зазначення цього реквізиту.

Відсутність номера Свідоцтва у звітності з ПДВ  після 1 січня 2014 р. (незалежно від податкового періоду, за який така звітність складена), не вважатиметься порушенням порядку її заповнення та не буде підставою для відмови у прийнятті цієї звітності у паперовому чи електронному вигляді. 

Аналогічно й щодо податкових накладних, складених після 1 січня 2014 року: відсутність номера Свідоцтва продавця чи покупця не є порушенням порядку їх заповнення та не є підставою для відмови у їх реєстрації в ЄРПН. Такі податкові накладні не можуть бути виключені зі складу податкового кредиту платника податку - покупця за умови дотримання інших вимог щодо оформлення податкових накладних.

При цьому зауважте, що зазначення номера Свідоцтва після 1 січня 2014 року платниками ПДВ, реєстрацію яких здійснено до 1 січня 2014 року, також не вважатиметься порушенням.

Усе це стосується також інших документів, складених після 1 січня 2014 р., форми яких передбачали зазначення номера Свідоцтва.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»