• Посилання скопійовано

Нова податкова накладна: основні моменти

Нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення будемо застосовувати з 1 березня 2014 року

Нова податкова накладна: основні моменти

Нагадуємо, що Міндоходів наказом від 14.01.2014 р. №10 затвердило нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення.

Більшість змін носять косметичний характер. Як і раніше, податкову накладну складає особа, яка зареєстрована як платник податку у контролюючому органі та якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника ПДВ.

Податкова накладна та додатки до неї складаються та надаються за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів: у паперовому вигляді; в електронній формі.  

Усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками. 

Накладна складається у день виникнення податкових зобов'язань продавця.

Дата складання заповнюється цифрами у такій послідовності: день місяця (2 цифри), місяць (2 цифри), рік (4 цифри). При цьому крапки, коми та інші розділові знаки в даті складання податкової накладної не проставляються.

Крім цього, ПН є підставою для віднесення до податкового кредиту витрат зі сплати ПДВ у покупця, зареєстрованого як платник податку.

Не дає права покупцю на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту:

1) відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. 

2) порушення порядку заповнення податкової накладної;

3) складення податкової накладної платником податку, звільненим від сплати податку за рішенням суду, після набрання чинності таким рішенням суду.

Наказ набере чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Готується до друку в "ОВУ" 18.02.2014 р. 

Таким чином, нову форму податкової накладної будемо застосовувати з 1 березня 2014 року.  З цього часу також втрачає чинність мінфінівська форма податкової накладної (згідно з Наказом Мінфіну від 14.01.2014 р. № 4)

Новини по темі:

-  Нова податкова накладна: що змінилося? >>>

- Нова форма податкової накладної - уже найближчим часом >>>

-  Податківці роз'яснили, які податкові накладні не підлягають обов'язковій реєстрації >>> 

- Номер свідоцтва платника ПДВ дозволили не зазначати в податковій накладній та декларації >>>

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»