• Посилання скопійовано

У версії 1.30.35 OPZ можна заповнювати податкову накладну з ПДВ 7%

У версії 1.30.35 програми «Податкова звітність» (OPZ) реалізована можливість заповнення податкової накладної, в якій податок на додану вартість відображається за ставкою 7%

У версії 1.30.35 OPZ можна заповнювати податкову накладну з ПДВ 7%

Це пов’язане з тим, що 1 квітня 2014 року набула чинності норма Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» щодо оподаткування податком на додану вартість операцій постачання ліків та виробів медичного призначення за ставкою 7 відсотків.

Порядок заповнення податкової накладної із застосуванням ставки ПДВ 7 відсотків був викладений в листі Міндоходів України від 04.04.2014 р. № 7860/7/99-99-04-02-17. У зазначеному листі було вказано, що на операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення, які оподатковуються за ставкою 7 відсотків, складається окрема податкова накладна.

При цьому звертаємо увагу на те, що автоматичне заповнення податкової накладної, в якій ставка ПДВ відображається у розмірі 7%, в програмі «Податкова звітність» (OPZ) має одну особливість.

Щоб заповнити таку податкову накладну, платнику податків необхідно при відкритому бланку податкової накладної зверху ліворуч вибрати «Тип накладної» - «Дві ставки». У такому випадку не відбувається автоматичного заповнення показника відповідного рядка у 8-й графі (ця графа призначена для відображення обсягу, який оподатковується за ставкою 20% ПДВ).

Платник податків власноруч заповнює показник відповідного рядка 9 графи. А далі показники вже розраховує сама програма, відображаючи суму ПДВ і в рядку ІІІ «Податок на додану вартість» 9-ї та 12-ї графи, і загальну суму з ПДВ в рядку IV «Загальна сума з ПДВ» 9-ї та 12-ї графи податкової накладної.

Аналогічного результату можна досягти, якщо зверху ліворуч вибрати «Тип накладної» - «ПДВ 0%», але вважаємо, що показник «Дві ставки» більш слушний.

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»