• Посилання скопійовано

Продовжено дію пільги з ПДВ на постачання зернових і технічних культур

Дію пільги з постачання на митній території України та вивезення на експорт зернових та технічних культур товарних позицій 1001-1008, 1205 і 1206 продовжено до 1 жовтня 2014 року

Продовжено дію пільги з ПДВ на постачання зернових і технічних культур

«Антикризовим законом» продовжено до 1 жовтня 2014 року дію пільги з постачання на митній території України та вивезення на експорт зернових та технічних культур товарних позицій 1001-1008, 1205 і 1206, крім сільгосппідприємств-виробників, покупців такої продукції у сільгоспвиробників та Аграрного фонду, якщо культуру придбано з ПДВ (п. 151 підр. 2 р.ХХ ПКУ).

Одночасно зазнав змін порядок оподаткування  експорту зернових та технічних культур. З 1 квітня 2014 року нульову ставку ПДВ мають право застосовувати лише експортери-виробники такої продукції, при умові вирощування продукції на землях сільськогосподарського призначення, яка знаходиться у їх власності або у постійному користуванні.  Зазначені експортери мають право на відшкодування податкового кредиту. Всі інші постачальники (в тому числі і сільгоспвиробники, які виростили таку продукцію на орендованих землях) при реалізації її на експорт, ПДВ за нульовою ставкою не нараховують, не мають права на податковий кредит, а застосовують звільнення від ПДВ.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»