• Посилання скопійовано

Платник ПДВ постачає товари неплатнику: як заповнити податкову накладну?

Усі примірники таких податкових накладних складаються в паперовому вигляді та залишаються і зберігаються в особи, що їх склала

Платник ПДВ постачає товари неплатнику: як заповнити податкову накладну?

ДФСУ у роз'ясненні від 18.07.2014 р. нагадало: якщо платник податку на додану вартість постачає товари/послуги покупцеві, який не зареєстрований як платник податку, чи постачає на експорт, чи здійснює операції у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах із ним, то заповнити податкову накладну він має з урахуванням таких особливостей:

- у верхній лівій частині у полі "Усі примірники залишаються у продавця" оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка "Х" та зазначається відповідний тип причини, наприклад:

"02" - постачання неплатнику податку,

"03" - постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку,

"11" - складена за щоденними підсумками операцій;

- у рядку "Особа (платник податку) - покупець" вказується "Неплатник податку";

- рядки "Місцезнаходження (податкова адреса) покупця" та "Номер телефону" залишаються незаповненими;

- у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний ІПН "400000000000".

Усі примірники (два) таких податкових накладних складаються в паперовому вигляді та залишаються і зберігаються (відповідно до законодавства) в особи, що їх склала.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»