• Посилання скопійовано

Змінили напрям використання необоротного активу – подбайте про коригування

Суб’єкт спеціального режиму оподаткування при зміні напряму використання необоротних активів, що придбавались для іншої діяльності, повинен відкоригувати податковий кредит

Змінили напрям використання необоротного активу – подбайте про коригування

Згідно із п.209.15 ст.209 Податкового кодексу України у разі якщо товари/послуги, основні фонди, виготовлені та/або придбані, використовуються сільськогосподарським підприємством частково для виготовлення сільськогосподарських товарів (послуг), а частково для інших товарів/послуг, то сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється виходячи з питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів.

У разі зміни напряму використання товарів/робіт, основних фондів платник податку проводить коригування податкового кредиту виходячи з вартості придбання товарів/послуг, балансової (залишкової) вартості основних фондів, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснено зміну напряму використання.

Отже, суб’єкт спеціального режиму оподаткування при зміні напряму використання необоротних активів, що придбавались для іншої діяльності, у разі їх подальшого використання виключно для виготовлення сільськогосподарських товарів/послуг повинен відкоригувати податковий кредит, що був сформований при придбанні таких необоротних активів, виходячи із їх залишкової вартості.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»