• Посилання скопійовано

Право на податковий кредит втрачається після закінчення терміну позовної давності щодо оплати товарів

ДФСУ надала роз'яснення від 22.08.2014 р. щодо застосування терміну позовної давності при визначенні права платника ПДВ декларувати від'ємне значення з ПДВ

Право на податковий кредит втрачається після закінчення терміну позовної давності щодо оплати товарів

Товари, отримані платником податку на додану вартість та не оплачені протягом терміну позовної давності, вважаються безоплатно отриманими, оскільки відсутній факт їх придбання (оплати).

Платник податку має право включити до складу податкового кредиту суму податку, яка нарахована (сплачена) ним у зв’язку з придбанням товарів (п. 198.3 ст. 198 Податкового кодексу). Після закінчення терміну позовної давності щодо оплати товарів відносно суми податку на додану вартість, яка входила до складу вартості таких товарів, платник податку втрачає право на податковий кредит.

У звітному періоді, в якому минув термін позовної давності щодо оплати таких товарів чи послуг, платник податку зобов'язаний зняти нараховану суму податку на додану вартість та відобразити цю суму в рядку 16.1 розділу II податкової декларації з податку на додану вартість.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»