• Посилання скопійовано

У митників відсутні підстави для застосування 7 % ставки ПДВ на ліки

Митні органи повідомили, що у них наразі відсутні підстави, що дозволяють застосувати пільгову ставку при імпорті препаратів

У митників відсутні підстави для застосування 7 % ставки ПДВ на ліки

З 19 квітня поточного року набули чинності зміни до Податкового кодексу України, якими визначено, що операції з ввезення препаратів для клінічних випробувань оподатковуються за ставкою ПДВ 7%.

До сьогодні (через 3 місяці дії закону) на практиці 7% ПДВ для таких операцій не застосовується – імпорт ліків оподатковується за стандартною 20% ставкою. Як зазначають митні органи, у них відсутні підстави (у вигляді роз’яснення МОЗ), що дозволяють застосувати пільгову ставку при імпорті препаратів.

25 вересня, Держпідприємництво ініціювало чергову нараду за участю представників МОЗ та ЄБА з метою термінового вирішення зазначеного питання.

Учасники дійшли однозначної згоди, що для підтвердження права суб’єкта на застосування пільгової ставки при ввезенні ліків у рамках клінічних випробувань достатньо дозволу на клінічні випробування, який оформлюється рішенням МОЗ шляхом затвердження позитивного висновку Державного експертного центру.

Держпідприємництво вимагатиме від МОЗ у якнайшвидший термін видати чітке роз’яснення, яке буде підставою митним органам застосовувати 7% ПДВ при імпорті препаратів. Дискусії закінчилися, переходимо до дій.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»