• Посилання скопійовано

Податкова накладна складена за щоденними підсумками операцій: коротко про основне

При складанні податкової накладної за щоденними підсумками операцій у верхній лівій частині оригіналу такої накладної робиться відповідна помітка „Х” та зазначається тип причини «11»

Податкова накладна складена за щоденними підсумками операцій: коротко про основне

Відповідно до п. 12 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10 (далі – Порядок), податкова накладна складається за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була складена на ці операції) у разі:

- здійснення постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником податку), розрахунки за які проводяться через касу/реєстратори розрахункових операцій або через банківську установу чи платіжний пристрій (безпосередньо на поточний рахунок постачальника);

- виписки транспортних квитків, готельних рахунків або рахунків, які виставляються платнику податку за послуги зв’язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, за винятком тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами;

- надання платнику податку касових чеків, які містять суму поставлених товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального та податкового номерів постачальника).

Усі примірники податкових накладних, особливості заповнення яких викладені в п. 11 Порядку, складаються в паперовому вигляді та залишаються в особи, що їх склала.

Згідно з п. 10 Порядку у верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка „Х” та зазначається тип причини, зокрема «11» - складена за щоденними підсумками операцій.

Пунком 11 Порядку визначено, що у разі постачання товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований як платник податку, включаючи постачання на експорт, здійснення операцій у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з платником податку, у рядку „Індивідуальний податковий номер покупця” відображається умовний ІПН “400000000000”.

Таким чином, при складанні податкової накладної за щоденними підсумками операцій у верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка „Х” та зазначається тип причини «11» (складена за щоденними підсумками операцій), у рядку „Індивідуальний податковий номер покупця” відображається умовний ІПН “400000000000”.

При цьому слід зазначити, що в податковій накладній, яка складається за щоденними підсумками операцій у разі постачання товарів за готівку кінцевому споживачеві, суми розрахунків за касовими чеками, надрукованими протягом дня, та суми ПДВ за такими розрахунками, зазначаються загальною сумою, що відповідає фактичній сумі виторгу та сумі ПДВ, яка відображена у Z-звіті.

У разі постачання вітчизняних товарів за готівку кінцевому споживачеві із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій в графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» податкової накладної, яка виписується за щоденними підсумками операцій, вказується вираз «Товари в асортименті».

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»