• Посилання скопійовано

Електронна накладна дає право на податковий кредит

Податкова накладна, складена в електронній формі, дає право платнику на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту

Електронна накладна дає право на податковий кредит

Міндоходів у Сумській області у листі від 27.06.2014 р. №9706/10/18-28-15-01-46 нагадало, що податкова накладна, складена в електронній формі, дає право платнику на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту.

Підтвердженням отримання органом державної податкової служби електронних документів великого платника податків є повідомлення, яке надається відповідальній особі платника або направляється платнику в електронному вигляді. У разі неодержання від органу ДПС протягом двох робочих днів повідомлення про прийняття і реєстрацію або про відхилення електронного документа ВПП відправник вживає додаткових заходів з використанням інших засобів зв’язку для одержання від адресата відповідного повідомлення.

У випадку виникнення у посадових осіб органу державної податкової служби під час проведення перевірки необхідності у розгляді і дослідженні документів ВПП, не наданих платником податків, ВПП зобов’язаний забезпечити доступ посадових осіб органу державної податкової служби до документів ВПП за місцезнаходженням платника податків та його підрозділів (при проведенні документальних виїзних перевірок) або додатково надати документи ВПП на вимогу органу державної податкової служби, що належать або пов’язані з предметом перевірки.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»