• Посилання скопійовано

Від’ємне значення ПДВ, сформоване до 1 січня 2015 року, відшкодовуватимуть за старою схемою

Сформоване до 01.01.2015 р. від’ємне значення ПДВ нікуди не зникає, а повертатиметься з бюджету в чинному станом на 31.12.2014 р. порядку

Від’ємне значення ПДВ, сформоване до 1 січня 2015 року, відшкодовуватимуть за старою схемою

Перехідними положеннями Закону України від 31 липня 2014 року №1621-VII передбачено, що суми бюджетного відшкодування, заявлені до 1 січня 2015 року, підлягають відшкодуванню в порядку, встановленому відповідно до статті 200 Податкового кодексу України у редакції, що діяла до 1 січня 2015 року. Тобто, від’ємне значення ПДВ, сформоване до 1 січня 2015 року,  нікуди не зникає, а повертатиметься з бюджету в чинному станом на 31.12.2014 р. порядку, - звертають увагу в Головному управлінні ДФС у Волинській області.

ДФС України підготувала порядок обліку від’ємного значення ПДВ попередніх податкових періодів, що задеклароване впродовж звітних (податкових) періодів до 1 січня 2015 року. Незабаром цей проект буде оприлюднено на офіційному веб-порталі для публічного обговорення. А додаткові можливі варіанти використання залишків від’ємного значення у 2015 році нині на рівні ДФС опрацьовуються спільно з бізнесом та громадськістю.

Нагадаємо, що з нового року в Україні почне діяти електронний формат адміністрування ПДВ,

Порядок електронного адміністрування ПДВ затверджено постановою КМУ від 16.10.2014 №569. Зазначений порядок почне діяти з 1 січня 2015 року. Водночас ДФС України налаштована на подальше вдосконалення системи електронного адміністрування ПДВ.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»