• Посилання скопійовано

Заголовна частина податкової накладної: заповнюємо правильно

Податківці нагадали порядок заповнення податкової накладної

Заголовна частина податкової накладної: заповнюємо правильно

Згідно із п. 10 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 № 957, усі примірники податкових накладних, особливості заповнення яких викладені в п. 11 та 19 Порядку, складаються в паперовому вигляді та залишаються в особи, що їх склала.

Якщо здійснюємо постачання товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований як платник податку або складаємо податкові накладні за щоденними підсумками операцій, то заповнення таких податкової накладної здійснюється з урахуванням особливостей:

- у верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної у полі «Усі примірники залишаються у продавця» робиться відповідна помітка «Х» та зазначається відповідний тип причини: «02» постачання неплатнику податку; «03» - постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку; «11» - складена за щоденними підсумками операцій.

У разі постачання неплатнику ПДВ та складанні податкової накладної за щоденними підсумками операцій у рядку «Особа (платник податку) – покупець» зазначається «неплатник податку»;

- рядки «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» та «Номер телефону» залишаються незаповненими;

- у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «400000000000».

Коли здійснюємо постачання на експорт то у рядку ”Особа (платник податку) - покупець” зазначається найменування (П. І. Б.) нерезидента, у рядку ”Місцезнаходження (податкова адреса) покупця” зазначається країна, в якій зареєстрований покупець (нерезидент), а у рядку ”Індивідуальний податковий номер покупця” відображається умовний ІПН ”300000000000”.

При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником податку, у рядку ”Індивідуальний податковий номер покупця” відображається умовний ІПН ”400000000000”, а в інших рядках, відведених для заповнення даних покупця, платник зазначає власні дані.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»