• Посилання скопійовано

Дитячі подарунки: що з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо обкладення ПДВ операцій з продажу новорічних подарунків для дітей

Дитячі подарунки: що з ПДВ?

Державна фіскальна служба у листі від 24.11.2014 р. №7309/6/99-99-19-03-02-15 розглянула лист щодо порядку оподаткування податком на додану вартість у 2014 році операцій з продажу новорічних подарунків для дітей та повідомляє.

Відповідно до Закону №2117-III звільняються від оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів ФСС з ТВП, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій. При цьому суми податку, сплачені виробниками дитячих святкових подарунків за придбання сировини та матеріалів для їх виробництва, відносяться до складу валових витрат і до податкового кредиту не включаються.

Норми цього Закону діють щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.

Враховуючи вищезазначене, у вказаний період звільняються від оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються не лише за рахунок коштів ФСС з ТВП, а й за рахунок коштів профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»