• Посилання скопійовано

Реєстр отриманих та виданих податкових накладних за січень не подається

Як Реєстр виданих та отриманих податкових накладних, так і реєстр документів, починаючи із звітності за січень 2015 року, до контролюючого органу не подається

Реєстр отриманих та виданих податкових накладних за січень не подається

В Головному управлінні ДФС у Закарпатській області нагадують, що починаючи з 1 січня 2015 року платник податку на додану вартість повинен вести реєстр документів, відповідно до п.201.11¹ ст. 201 Податкового кодексу. Зокрема, суб’єкт господарювання повинен реєструвати:

а) транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв’язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами;

б) касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку);

в) бухгалтерську довідку, складену відповідно до п.198.5 статті 198 Податкового кодексу України.

Оскільки наказ Міністерства доходів і зборів України від 22 вересня 2014 року № 958 « Про затвердження форми реєстру виданих та отриманих податкових накладних та порядку його ведення» залишається чинним, платники податку можуть за власним бажанням обліковувати зазначені документи, використовуючи форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

При цьому, як Реєстр виданих та отриманих податкових накладних, так і реєстр документів, до контролюючого органу, починаючи із звітності за січень 2015 року, не подається.

Нагадуємо, що 20 лютого – останній день подання декларації з ПДВ за січень, її необхідно подавати за старою формою згідно з Порядком заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23 вересня 2014 року № 966, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14 жовтня 2014 року за №1267/2604 (див. також "Звітність з ПДВ за січень подаємо за старою формою" >>>)

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»