• Посилання скопійовано

Держказначейська служба про стан розрахунків по електронних рахунках ПДВ платників

Реєстри на сплату коштів до бюджету та на спец рахунки надходять ще з затримкою, з помилками, що призводить до їх повернення Державній фіскальній службі

Держказначейська служба про стан розрахунків по електронних рахунках ПДВ платників

Державна казначейська служба України інформує про успішну апробацію системи електронного адміністрування ПДВ.

Відповідно до статті 200-1 Податкового кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» Казначейством України починаючи з 25 грудня 2014 року відкрито понад 236 тисяч електронних ПДВ рахунків, куди платники за реєстрами Державної фіскальної служби України перераховують кошти податку на додану вартість для подальшого їх зарахування у бюджет, на спеціальні рахунки, або на поточні рахунки платників.

На відкриті рахунки платники податку з лютого місяця по 1 квітня 2015 року перерахували  понад 9,2 млрд грн, коштів необхідних для  сплати податку до бюджету. З зазначених коштів  на підставі 6,2тис реєстрів - 7,8 млрд грн. перераховано у бюджет в рахунок сплати ПДВ та 0,9 млрд грн. на спеціальні рахунки. Необхідно відзначити, що не всі платники здійснили зарахування необхідних коштів на електронні рахунки, що призвело до створення картотеки, боргів перед державою на  1,9 млрд гривень.

Необхідно відзначити, що 70 рахунків платників на яких рахується понад 2,0 млн грн заблоковані на підставі вимог державних виконавців та судових органів про зупинення руху коштів на вказаних рахунках, що унеможливлює здійснити перерахування з них коштів у бюджет, всього таких вимог в Казначействі більше ніж по 400 платниках. Про зазначену проблему Казначейство України з початку лютого доповідало  Міністерству фінансів України, Міністерству юстиції України,  Державній Виконавчій службі України, Державній Фіскальній службі України та Кабінету Міністрів України.

На сьогодні вся ця робота по електронному адмініструванню ПДВ ще проводиться у тестовому режимі. Реєстри на сплату коштів до бюджету та на спец рахунки надходять ще з затримкою, з помилками, що призводить до їх повернення  Державній фіскальній службі України та повторного надання, що призводить до затримки  їх виконання.

 

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»