• Посилання скопійовано

Невчасно зареєстрована накладна: коли застосовуватиметься штраф?

Штраф у розмірі 10 % від суми ПДВ, зазначеної в податкових накладних, не застосовується при порушенні термінів реєстрації в ЄРПН накладних складених в період з 1 лютого до 1 липня 2015 року

Невчасно зареєстрована накладна: коли застосовуватиметься штраф?

Порушення платниками податку на додану вартість граничних термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, встановлених ст. 201 Податкового Кодексу, тягнуть за собою накладення штрафів – звертають увагу фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Така норма і штрафи визначені пунктом 120-1.1 статті 120-1 Податкового Кодексу  та застосовуються у наступних розмірах:

10 відсотків від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів;

- 20 відсотків від ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації від 16 до 30 календарних днів;

- 30 відсотків від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації від 31 до 60 календарних днів;

40 відсотків від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, - у разі порушення терміну реєстрації на 61 і більше календарних днів.

Також слід зауважити, що відсутність з вини платника реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН протягом 180 календарних днів з дати їх складання тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків від зазначеної в них суми ПДВ.

Крім того, додатково повідомляємо, що штраф у розмірі 10 відсотків від суми ПДВ, зазначеної в  податкових накладних/розрахунках коригування, не застосовується при порушенні термінів реєстрації в ЄРПН  податкових накладних/розрахунків коригування складених в період з 1 лютого до 1 липня 2015 року.

Період з 1 лютого 2015 року до 1 липня 2015 року є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в ЄРПН здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою, визначеною пунктом 200-1.3 статті 200-1 Податкового Кодексу.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»