• Посилання скопійовано

Чи вправі контролюючий орган вiдхиляти в судi як неналежнi докази паперові накладнi?

ДФСУ роз’яснила, чи вправі контролюючий орган вiдхиляти в судi як неналежнi докази паперові податковi накладнi (без пiдписiв керiвника та головного бухгалтера та без вiдбитка печатки платника)

Чи вправі контролюючий орган вiдхиляти в судi як неналежнi докази паперові накладнi?

Державна фiскальна служба України у листі від 03.04.2015 р. №7085/6/99-99-19-03-01-15 зазначила, що згідно зі ст. 69 КАС, доказами в адмiнiстративному судочинствi є будь-якi фактичнi данi, на пiдставi яких суд встановлює наявнiсть або вiдсутнiсть обставин, що обґрунтовують вимоги i заперечення осiб, якi беруть участь у справi, та iншi обставини, що мають значення для правильного вирiшення справи.

Цi данi встановлюються судом на пiдставi пояснень сторiн, третiх осiб та їхнiх представникiв, показань свiдкiв, письмових i речових доказiв, висновкiв експертiв.

Своєю чергою, статтею 86 КАС встановлено, що суд оцiнює докази, якi є у справi, за своїм внутрiшнiм переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебiчному, повному та об’єктивному дослiдженнi. Суд оцiнює належнiсть, допустимiсть, достовiрнiсть кожного доказу окремо, а також достатнiсть i взаємний зв’язок доказiв у їх сукупностi.

Таким чином, право вiдхиляти доказ у справi належить виключно суддi, який розглядає справу.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»