• Посилання скопійовано

ПКУ не містить вимоги про стягнення заборгованості з електронних ПДВ-рахунків

ДФС та Держказначейська служба просять утриматися від направлення платіжних вимог та постанов про арешт коштів на електронних рахунках суб’єктів господарювання

ДФСУ та Держказнайчейська служба у листі від 12.03.2015 р. №5780/5/99-99-23-05-16 повідомила, що Законом України "Про виконавче провадження" передбачено право держвиконавця накладати арешт на кошти та інші цінності боржника, зокрема на кошти, які перебувають на рахунках і вкладах у банках, інших фінустановах.

Однак, на сьогодні мають місце випадки, коли держвиконавцями направляються до Казначейства платіжні вимоги про стягнення всіх видів заборгованостей з електронних рахунків, на підставі рішення суду та постанови про арешт коштів на таких рахунках платників податків.

Це призведе до неможливості сплати платниками податкових зобов'язань з ПДВ до бюджету, а також до можливості стягнення коштів, що зараховані на такі рахунки, в рахунок погашення інших заборгованостей платників, що суперечить пункту 87.1 статті 87 ПКУ.

 

Враховуючи викладене, служби просять утриматися від направлення платіжних вимог та постанов про арешт коштів на електронних рахунках суб'єктів господарювання до внесення відповідних змін до нормативно-правових актів, а також розглянути питання можливого відкликання раніше направлених до Казначейства платіжних вимог про стягнення коштів та постанов про арешт коштів на таких рахунках.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»