• Посилання скопійовано

Чи впливає електронне адміністрування на загальні принципи справляння ПДВ?

Система електронного адміністрування ПДВ не вносить кардинальних змін до загальних принципів справляння ПДВ

Чи впливає електронне адміністрування на загальні принципи справляння ПДВ?

Фахівці Оболонської податкової інспекції інформують, що система електронного адміністрування ПДВ не вносить кардинальних змін до загальних принципів справляння ПДВ, затверджених Податковим кодексом України. Норми Податкового кодексу України, які визначають коло платників ПДВ, об’єкт оподаткування, принципи формування податкових зобов’язань та податкового кредиту, залишаються незмінними.

З урахуванням змін, внесених Законом України від 28.12.2014 р. № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» до Податкового кодексу України, система електронного адміністрування ПДВ впроваджується поетапно (пункт 35 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України):

- в тестовому режимі з 1 січня до 1 липня 2015 р. (або до дати, визначеної в окремому рішенні Верховної Ради України про скорочення терміну перехідного періоду);

- на постійній основі - з 1 липня 2015 р.

Перш за все, система електронного адміністрування ПДВ забезпечує автоматичний облік у розрізі платників податку:

– сум податку, що містяться у виданих та отриманих податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та розрахунках коригування до них;

– сум податку, сплачених платниками при ввезенні товарів на митну територію України;

– сум поповнення та залишку коштів на рахунках у системі електронного адміністрування ПДВ;

– суми податку, на яку платники мають право зареєструвати податкові накладні в єдиному реєстрі податкових накладних.

Для кожного платника податку Казначейством відкрито один електронний рахунок.

Відкриття та обслуговування електронних рахунків Казначейством здійснюється на безоплатній основі. Інформація про рух коштів на електронних рахунках платникам податку надається ДФС України за відповідним запитом платника на безоплатній основі без обмеження у часі та кількості запитів.

Джерело: ДПІ у Оболонському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»