• Посилання скопійовано

Електронне адміністрування ПДВ удосконалюють: розроблено законопроект

Законотворці намагаються врегулювати проблемні питання електронного адміністрування ПДВ

Електронне адміністрування ПДВ удосконалюють: розроблено законопроект

Міністерство фінансів України повідомило про розроблення Державною фіскальною службою України проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України».

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроект розроблено задля удосконалення функціонування системи електронного адміністрування ПДВ для ефективного її запровадження на постійній основі з 1 липня 2015 року. Зокрема, з метою врегулювання:

 - проблемних питань отримання та складання податкових накладних;

 - питання акумулювання коштів на спеціальних рахунках сільськогосподарських підприємств;

 - надання платнику податку права на отримання інформації про рух коштів на його рахунках в системі електронного адміністрування податку;

 - скорочення реквізитів податкової накладної, які втратили актуальність;

 - забезпечення коректного формування з 01.07.2015 показника суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН.

Також законопроектом передбачається визначити, що на кошти, які знаходяться на електронних рахунках платників, не поширюється дія Закону України «Про виконавче провадження» та скасувати спеціального режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства з 1 січня 2016 року.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акту надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: skorik@minfin.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»