• Посилання скопійовано

Прийнято Закон про вдосконалення електронного адміністрування ПДВ

Із Закону виключені всі норми, які стосуються аграрного сектору

Прийнято Закон про вдосконалення електронного адміністрування ПДВ

16 липня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (законопроект №2173а).

Законодавчим актом удосконалено функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість для ефективного її запровадження на постійній основі з 1 липня 2015 року.

Із Закону виключені всі норми, які стосуються аграрного сектору.

Відповідні зміни внесено до Податкового кодексу України.

Як зазначає Міністерство фінансів на своєму сайті, проект закону:

- врегулювує питання акумулювання коштів на спеціальних рахунках сільськогосподарських підприємств;

- надає платнику податку інформації про рух коштів на його рахунках в системі електронного адміністрування податку;

- скорочує реквізити податкової накладної;

- врегульовує складання податкових накладних тими суб’єктами господарювання, які здійснюють постачання товарів (послуг), яке має безперервний або ритмічний характер;

- передбачає «обнуління» показника суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних з метою коректного формування з 1 липня цього показника;

- визначає, що на кошти, які знаходяться на електронних рахунках платників, не поширюється дія Закону України „Про виконавче провадження”, та зобов’язує зняти арешт з коштів, на які такий арешт був накладений.

Тим часом, Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України (щодо перехідного періоду системи електронного адміністрування)".       

Під час засідання Комітету зазначалося, що законопроектом №2960 пропонується продовжити до 1 січня 2016 року перехідній період, протягом якого реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою, визначеною пунктом 200-1.3 статті 200-1 Податкового кодексу України.        

Проектом також передбачається звільнити до 1 січня 2016 року від застосування штрафних санкцій за порушення термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних / розрахунків коригування, складених в період з 1 лютого 2015 року до 1 січня 2016 року.       

Як повідомили Інформаційному управлінню в секретаріаті Комітету, члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить вирішити поточні та уникнути подальших проблем функціонування системи електронного адміністрування і застосування передбаченої пунктом 200-1.3 формули, а також можливих спорів між контролюючими органами та платниками податку.

Читайте також:

ПДВ-рахунки: до 1 жовтня не буде штрафів за несвоєчасну реєстрацію накладних >>>

 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»