• Посилання скопійовано

З 1 серпня підприємці запрацюють за новою системою електронного адміністрування ПДВ

Буде покращено роботу самої системи адміністрування, зокрема виправлення помилок, зниження ризику формування фіктивного податкового кредиту, а головне – зменшення кількості перевірок

З 1 серпня підприємці запрацюють за новою системою електронного адміністрування ПДВ

Вчора, 28 липня Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» №643-VIII.

Також, нещодавно, Глава держави доручив пришвидши реалізацію податкової реформи. Зокрема, він чітко дав зрозуміти, що реформа має використовуватися виключно для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Жодного податкового навантаження на економіку та збільшення податкового тиску. Про те, як виконуються ініціативи Президента України в податковому законодавстві, розповіли на спільному брифінгу заступник Глави АПУ Дмитро Шимків та Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, 29 липня 2015 року.

Глава АПУ привітав підписання такого важливого законодавчого акту. За його словами, це третій закон, підписаний Президентом України, з низки законів про адміністрування податку на додану вартість. Метою яких є припинення зловживання з ПДВ та незаконного відшкодування цього податку.

Ці кроки, перш за все, спрямовані на прозорість та зрозумілість процедури адміністрування. При чому важливим є те, що вчорашній Закон – став результатом співпраці з бізнесом.

У свою чергу, Голова ДФС Роман Насіров доповів, що електронна система адміністрування ПДВ працює в звичайному режимі вже місяць. За цей час зареєстровано 20 млн. податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ 58 млрд. грн., та більше 60 тис. митних декларацій на суму ПДВ 11 млрд. грн. Також поповнено ПДВ рахунки на суму 10,5 млрд. грн.

Важливими нормами з удосконалення СЕА стане покращення роботи самої системи адміністрування, зокрема виправлення помилок, зниження ризику формування фіктивного податкового кредиту, а головне – зменшення кількості перевірок.

Переваги відчують сільхозвиробники, постачальники комунальних послуг та інші сфери підприємницької діяльності. «Вже з 1 серпня підприємці запрацюють за новим удосконаленим законодавством», - наголосив Голова ДФС.

Він також зазначив, що фіскальна служба за таким же принципом працює над запровадженням електронного адміністрування акцизного податку.

Роман Насіров підкреслив, що МВФ, який наразі працює в ДФС, ретельно вивчає ініціативи щодо адміністрування податків. Місія позитивно сприймає такі кроки.

«ДФС має на меті в найближчий перспективі повністю електронізувати систему оподаткування. І така робота вже впевнено проводиться зараз. Зокрема це стосується системи ризиків та електронного кабінету платника податків», - підкреслив Роман Насіров.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»