• Посилання скопійовано

Платники ПДВ заплатять менше податку у серпні

ДФС повідомила, що сума переплат в розмірі більше 1-го млрд грн буде перенесена платниками до звітності за липень до складу податкового кредиту

Платники ПДВ заплатять менше податку у серпні

Станом на 31 липня 2015 року 46 тисяч платників ПДВ скористалися сумами переплат та "овердрафту" при реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування на суму 2,1 млрд. грн., тобто без поповнення рахунку коштами.

На початок місяця, 01.07.2015 р., за 147 тисячами платників податків обліковувалась сума переплат ПДВ до бюджету, що були не погашені, в розмірі 2,5 млрд. грн. На суму таких переплат платникам збільшено реєстраційну суму по формулі та надано можливість реєструвати в ЄРПН податкові накладні без поповнення грошовими коштами електронні рахунки.

У липні за рахунок переплат, що обліковувались станом на 01.07.2015 року, платниками сплачено до бюджету ПДВ майже на 1 млрд.грн. менше, ніж задекларовано у звітності з ПДВ за червень.

Зазначимо, що сума переплат в розмірі більше 1-го млрд. грн. буде перенесена платниками до звітності за липень до складу податкового кредиту. Це означатиме, що платники ПДВ заплатять менше податку у серпні або збільшать від’ємне значення податку по декларації за липень, яке переноситься на наступний період.

В останній день місяця, 31 липня, в системі електронного адміністрування ПДВ зареєстровано 21,5 млн. податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ 63,2 млрд. грн., 66 тис. митних декларацій на суму ПДВ 12 млрд. грн. Також поповнено ПДВ рахунки на суму 13,2 млрд. грн.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»