• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів - у проекті Мінфіну

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»

Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів - у проекті Мінфіну

На офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України розміщено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість».

Проект розроблено з метою приведення положень нормативно-правових актів Мінфіну у відповідність до вимог Законів України від 12 лютого 2015 року № 191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» (далі – Закон № 191) та від 16 липня 2015 року № 643-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» (далі – Закон № 643), а також удосконалення процедур обліку і реєстрації договорів про спільну діяльність та договорів управління майном.

Проектом передбачається наступне:

  • взяття на облік платників податків та передача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (далі – ЄДР) даних про взяття їх на облік в контролюючих органах здійснюється у день отримання відомостей з ЄДР;
  • форма витягу з реєстру платників ПДВ (форма № 2-ВР) доповнюється інформацією про реквізити рахунка в системі електронного адміністрування податку на додану вартість платника – сільськогосподарського підприємства, що обрав спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 розділу V Кодексу, призначеного для перерахування коштів на його спеціальний рахунок;
  • платник податків звільняється від подання до контролюючого органу заяв за ф. № 1-ОПП у зв’язку із зміною відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, якщо такі відомості зазначені в заяві платника податку на додану вартість (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін);
  • на обліку в контролюючих органах перебувають договори управління майном та договори про спільну діяльність без утворення юридичних осіб, за якими здійснюються операції з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню податком на додану вартість згідно з розділом V Податкового кодексу України.

Зауваження та пропозиції до Проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати упродовж місяця з дати оприлюднення Проекту на адресу розробника: oblik@sfs.gov.ua та до Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»