• Посилання скопійовано

Як складати податкові накладні при наданні телекомунікаційних послуг?

Отримувач телекомунікаційних послуг має право сформувати податковий кредит або на підставі рахунку, який виставляється платнику за послуги зв'язку, або на підставі зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної

Як складати податкові накладні при наданні телекомунікаційних послуг?

ДФСУ у листі від 26.05.2015 р. №11051/6/99-99-19-03-02-15 повідомила, що за вибором платника податку, при постачанні телекомунікаційних послуг, які надаються споживачам - платникам ПДВ на підставі укладених договорів і які мають безперервний та ритмічний характер, платником податку не пізніше останнього дня місяця може бути складена зведена податкова накладна окремо на кожного платника податку з розрахунку всього обсягу наданих такому платнику ПДВ протягом звітного місяця телекомунікаційних послуг.

Якщо на кінець звітного періоду сума отриманої оплати від замовника перевищує вартість наданих йому послуг, тобто залишається сума невикористаних замовником коштів, яка переноситься на наступний період, то на таку суму коштів складається податкова накладна.

Такі податкові накладні (як зведені, так і сформовані на суму невикористаних коштів) реєструються постачальником в ЄРПН у загальному порядку та дають право отримувачу телекомунікаційних послуг на включення сум ПДВ за такими податковими накладними до складу податкового кредиту за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту.

При наданні телекомунікаційних послуг особам, що не зареєстровані платниками ПДВ, як на підставі укладених договорів, так і на умовах попередньо оплаченої послуги (без договору), постачальник таких послуг - платник податку може складати податкові накладні за щоденними підсумками операцій (якщо попередньо не були складені податкові накладні на ці операції).

Щодо права на формування податкового кредиту ДФС зазначила, що з 1 січня 2015 року формування податкового кредиту здійснюється виключно на підставі податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, та документів, які визначені у п. 201.11 ПКУ.

Отже, отримувач телекомунікаційних послуг має право сформувати податковий кредит або на підставі рахунку, який виставляється платнику податку за послуги зв'язку, або на підставі зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»