• Посилання скопійовано

ДФСУ про цільове використання коштів зі спецрахунку сільгосппідприємствами

Кошти, перераховані платником податку зі спецрахунку на основний або додатковий електронний з метою збільшення реєстраційної суми, вважаються такими, що використані не за цільовим призначенням

ДФСУ про цільове використання коштів зі спецрахунку сільгосппідприємствами

У листі від 11.09.2015 р. № 33835/7/99-99-19-03-01-17 податківці нагадали, що основний електронний рахунок призначається для проведення розрахунків з бюджетом. На такий рахунок с/г підприємства перераховують зі свого поточного рахунку кошти в сумах, необхідних для реєстрації податкових накладних по діяльності іншій, ніж сільськогосподарська.       

Додатковий електронний рахунок призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки с/г підприємств. На цей рахунок їм зараховуються кошти з поточного рахунку в сумі, необхідній для реєстрації податкових накладних, які складаються с/г підприємством при здійсненні операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг у межах спеціального режиму оподаткування.   

З додаткового електронного рахунку кошти автоматично перераховуються  на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств протягом операційного дня, в якому кошти надійшли на такі електронні рахунки.      

Кошти, перераховані платником податку зі спеціального рахунку на основний або додатковий електронний рахунок з метою збільшення реєстраційної суми, вважаються такими, що використані не на виробничі цілі, тобто використані не за цільовим призначенням. Тому такі кошти підлягають стягненню до бюджету із застосуванням відповідних штрафних санкцій.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»