• Посилання скопійовано

Розробка програмної продукції: що з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування ПДВ операцій з надання/виконання послуг/робіт із розробки програмної продукції чи її компонентів, на які право власності отримує виконавець/субвиконавець після їх завершення

Розробка програмної продукції: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 07.09.2015 р. № 19054/6/99-99-19-03-02-15  Зазначило: якщо згідно з умовами ліцензійного договору передбачено надання замовнику (ліцензіату) права від виконавця (ліцензіара) на використання програмного забезпечення (у тому числі його компонентів) з можливістю продажу такого об’єкта або здійснення відчуження в інший спосіб, то отримання ліцензіаром платежу від ліцензіата як винагороди за надання вказаного права не буде вважатися роялті та відповідно на таку операцію поширюватиметься режим звільнення від оподаткування ПДВ.   

Також підлягають звільненню від оподаткування ПДВ операції з постачання послуг/виконання робіт, внаслідок надання/виконання яких відбуваються будь-які зміни в програмній продукції (у т.ч. оновлення, удосконалення, модернізація).        

Водночас не підлягають звільненню  та оподатковуються у загальному порядку операції з постачання послуг/виконання робіт (незалежно, чи вони надаються/виконуються виробником програмної продукції чи іншою особою), якщо внаслідок надання/виконання таких послуг/робіт не відбувається жодних змін в програмній продукції (наприклад, навчання персоналу роботі з програмою, встановлення програми, налаштування оргтехніки тощо). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»