• Посилання скопійовано

Изменение места учета плательщика на функционирование СЭА НДС не влияет

Особливостей функціонування СЕА НДС для платників податку, які змінили місце податкового обліку із території проведення антитерористичної операції, ПКУ не передбачено

Изменение места учета плательщика на функционирование СЭА НДС не влияет

ДФСУ у листі від 17.09.2015 р. № 19896/6/99-99-19-03-02-15   нагадує, що з 1 липня 2015 року САЕ ПДВ запрацювала у звичайному режимі, і реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі здійснюється виключно на реєстраційну суму, яка визначається згідно з пунктом 200-1.3 ПКУ.

При цьому з 29.07.2015 р. до порядку обрахунку показників формули внесено зміни. Зокрема, передбачено, що формулу (всі її складові) на початок третього робочого дня після набрання чинності Законом № 643 (29.07.2015 р.) було «обнулено», за винятком окремих складових (сума податку за виданими і отриманими накладними та за митними деклараціями, аркушами коригування і додатковими деклараціями), сформованих починаючи з 01.07.2015.        

Після такого «обнуління» до формули автоматично включені:

  • суми середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати до бюджету та погашених або розстрочених за останні 12 звітних місяців/4 квартали (т.з. «овердрафт»);        
  • суми помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань з ПДВ станом на 1 липня 2015 року;        
  • суми залишку коштів на рахунку платника у Системі за вирахуванням сум, заявлених платником у складі звітності з податку за червень 2015 року до перерахування з електронного рахунка до бюджету в рахунок сплати податкових зобов'язань з податку та/або на поточний рахунок платника;      
  •  суми від’ємного значення, непогашеного станом на 01.07.2015 та задекларованого платником у рядках 24 та 31 декларації з ПДВ за червень/ІІ квартал 2015 року.    

При цьому податківці зауважують, що особливостей функціонування СЕА ПДВ для окремих категорій платників податку, у тому числі і тих, які змінили місце податкового обліку із території проведення АТО, Податковим кодексом не передбачено. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»