• Посилання скопійовано

Покупець втратив статус платника ПДВ: чи можна зареєструвати розрахунок коригування?

У разі втрати покупцем статусу платника ПДВ, він втрачає право і на коригування податкового кредиту, сформованого в період його реєстрації. А отже відсутні підстави для складання розрахунку коригування на такого покупця

Покупець втратив статус платника ПДВ: чи можна зареєструвати розрахунок коригування?

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації (лист від 24.09.2015 р. № 20255/6/99-99-19-03-02-15) підтвердила свою позицію, озвучену раніше в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.19). А саме: якщо після здійснення операції з постачання товарів/послуг покупець втрачає статус платника ПДВ, то він втрачає право на коригування податкового кредиту, сформованого в період його реєстрації платником податку. А отже відсутні підстави для складання розрахунку коригування на такого покупця.        

Якщо після анулювання реєстрації покупця як платника ПДВ відбувається збільшення суми компенсації вартості поставлених товарів/послуг, то постачальник на дату такого збільшення складає нову податкову накладну на суму такого збільшення. Тоді в графі "Код отримувача" слід проставити умовний ІПН покупця "100000000000", в графі «Особа (платник податку) - продавець» зазначається «Неплатник».

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»