• Посилання скопійовано

Постачання програмної продкції на матеріальному носії: оподаткування ПДВ

ДФСУ роз'яснила порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання на митній території України програмної продукції, ввезеної на матеріальному носії

Постачання програмної продкції на матеріальному носії: оподаткування ПДВ

У листі від 12.10.2015 р. № 21564/6/99-99-19-03-02-15 податківці зауважили, що режим звільнення від оподаткування ПДВ застосовується до операцій з постачання програмної продукції незалежно від того, чи постачається така продукція на матеріальних носіях інформації, чи передається покупцеві іншим шляхом, в тому числі і з використанням мережі Інтернет, електронною поштою, або іншими засобами передачі інформації.

Якщо при постачанні програмної продукції вартість програмної продукції, яка зафіксована на матеріальному носії, та вартість такого носія інформації визначені окремо, то операції з постачання програмної продукції звільняються від оподаткування ПДВ, а операції з постачання  матеріального носія інформації оподатковуються ПДВ  за основною ставкою.

Водночас платники податків при здійсненні операцій з постачання систем та/або устаткування/обладнання, невід’ємною складовою яких є програмна продукція, зобов’язані нарахувати та сплатити ПДВ за такими операціями на загальних підставах, визначених для поставки товарів та послуг в Україні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»