• Посилання скопійовано

Южаніна: Ліберальна податкова реформа передбачає виправлення недоліків СЕА ПДВ

За словами Н. Южаніної, законопроект податкової реформи, "альтернативний мінфіновському", комітет внесе у Верховну Раду 26 жовтня

Южаніна: Ліберальна податкова реформа передбачає виправлення недоліків СЕА ПДВ

Одним з положень законопроекту ліберальної податкової реформи стане виправлення недоліків системи електронного адміністрування ПДВ. Про це на прес-конференції повідомила голова парламентського комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, законопроект податкової реформи, "альтернативний мінфіновському", комітет внесе у Верховну Раду 26 жовтня, одразу після виборів.

"Підготовлена ліберальна податкова реформа, основними положеннями якої є кардинальна реорганізація структури і функцій Державної фіскальної служби, розширення електронних сервісів адміністрування податків, зменшення навантаження на фонд оплати праці, перехід до оподаткування розподіленого прибутку, вдосконалення загальної системи оподаткування доходів фізичних осіб, виправлення недоліків системи електронного адміністрування ПДВ", - повідомила вона.

За словами Южаніної, проект ліберальної податкової реформи розробляла робоча група, що складається з 110 представників різних фракцій, а також провідних експертів з оподаткування. Голова комітету ВР підкреслила, що це "глибоко виважені пропозиції". Вона повідомила, що готова на відкрите обговорення законопроекту після його реєстрації в Раді. "Саме від сприйняття суспільством і бізнесом залежить майбутнє цієї реформи", - зазначила Ніна Южаніна.

<...>

Від редакції:

Пропонована комітетом ВР податкова реформа істотно більш радикальна, ніж розроблений Мінфіном варіант. Зокрема, передбачається зниження податку на доходи фізичних осіб до 10%, податку на додану вартість – до 15%, єдиного соціального внеску – до 20%, а також перехід до податку на розподілений прибуток за ставкою 15%.

Стосовно спрощеної системи оподаткування проект передбачає збереження без змін базових елементів в першій і другій група. У тетій групі - зниження максимального річного обороту з 20 млн грн до 5 млн грн з підвищенням ставки податку з 4% до 10% протягом трьох років: на 2 процентних пункти щорічно. Критеріями віднесення до четвертої групи для сільгоспвиробників пропонуються річний оборот до 100 млн грн і площа земель в обробітку до 100 млн грн

Читайте також:

 - Проект податкової реформи вноситься в Раду - голова профільного комітету 

Податкова реформа потрапила в залежність від МВФ

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»