• Посилання скопійовано

Стан «9»: правові наслідки його присвоєння для платника податку

Якщо в ЄДР наявний запис про відсутність юрособи за її місцезнаходженням, контролюючим органом може бути прийнято рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ

Стан «9»: правові наслідки його присвоєння для платника податку

ДФСУ у листі від 21.09.2015 р. № 2419/2/99-99-11-02-02-10 відповіла на запит Оксани Продан щодо безпідставного переведення платників податків у стан «9» та позбавлення їх можливості бути платником ПДВ.

Податківці повідомили: якщо в ЄДР наявний запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, контролюючим органом може бути прийнято рішення про анулювання реєстрації платника ПДВ.

Однак акт про відсутність юросіб за місцезнаходженням або довідка про неможливість вручення документа платнику податків без запису у ЄДР про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, не може бути підставою для відмови у прийнятті податкових накладних до реєстрації в Реєстрі. 

Аналітика на тему:

 - Блокування звітності: стан 9

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»