• Посилання скопійовано

ПДВ за III квартал можна сплатити до 10 листопада

Якщо платник перерахує суму ПДВ, задекларовану у декларації з ПДВ за ІІІ квартал 2015 року, на електронний рахунок Держказначейства до 10.11.2015 р., це не буде порушенням граничного строку сплати

ПДВ за III квартал можна сплатити до 10 листопада

ГУ ДФС у м. Києві у листі від 13.10.2015 р. №15598/10/26-15-15-01-18 нагадало, що для своєчасної сплати ПДВ до бюджету платник має зарахувати кошти має зарахувати кошти на електронний рахунок Казначейства не пізніше останнього дня строку, встановленого ПКУ для самостійної сплати податкових зобов'язань, 

Відповідно до п. 57.1 ПКУ, платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених Кодексом.

При цьому штрафні санкції та пеня за порушення строків самостійної сплати податкових зобов'язань з ПДВ, не застосовуються за умови наявності у такі строки коштів на рахунках платників у СЕА ПДВ у сумах, достатніх для сплати узгоджених ПЗ з ПДВ до бюджету або на спеціальні рахунки платників - сільськогосподарських підприємств.

Таким чином, якщо платник податку перерахує суму ПДВ, задекларовану по декларації з ПДВ за ІІІ квартал 2015 р., на електронний рахунок Казначейства України до 10 листопада 2015 р., то це не буде порушенням граничного терміну сплати грошового зобов’язання.  

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»