• Посилання скопійовано

Відображаємо у декларації податкову накладну з різними ставками

Регіональні податківці нагадали, як правильно відобразити в декларації з ПДВ податкову накладну з основною ставкою, ставкою 7% та нульовою ставкою

Відображаємо у декларації податкову накладну з різними ставками

ДФС у Тернопільській області нагадує, що  до податкового кредиту відносяться суми ПДВ, сплачені/нараховані при здійсненні операцій, зокрема, з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

Тобто податковий кредит звітного періоду формується платником з сум ПДВ, нарахованих (сплачених) при придбанні товарів/послуг незалежно від напряму їх використання (в оподатковуваних чи неоподатковуваних операціях).

При цьому всі суми ПДВ, нараховані (сплачені) при придбанні товарів/послуг, відображаються в розділі ІІ декларації з ПДВ.

В декларації з ПДВ операція з придбання товарів/послуг та необоротних активів на підставі податкової накладної, в якій одночасно містяться товари/послуги та необоротні активи, що оподатковуються за основною ставкою, ставкою 7% та нульовою ставкою, підлягає одночасному відображенню у декількох рядках, зокрема:

- в рядку 10.1.1 – в частині придбання товарів/послуг, що були оподатковані постачальником за ставкою ПДВ 20%;

- в рядку 10.1.2 - в частині придбання товарів/послуг, що були оподатковані постачальником за ставкою ПДВ 7%;

- в рядку 11.1 - в частині придбання товарів/послуг, що були оподатковані постачальником за ставкою ПДВ 0%.

При цьому у додатку 5 до декларації з ПДВ «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)» податкова накладна відображається покупцем лише в частині товарів/послуг та необоротних активів, які оподатковуються за основною ставкою та ставкою 7%. Дані операції в додатку 5 (Д5) відображаються окремими рядками.

На підставі: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»